EMPortal.info Forum Index The Gateway to Electronic Music
Navigation  •   Portal  •   Forum  •   Profile  •   Search  •   SmartFeed  •   Register  •   Log in to check your private messages  •  Log in

 Ableton 9/Windows 10/Intel/ASIO4ALL/Focusrite/iConnectivity

Post new topicReply to topic
Author Message
aciddog
New Member





Joined: 23 Dec 2018
Posts: 2


blank.gif

PostPosted: Sun Dec 23, 2018 5:53 pm    Ableton 9/Windows 10/Intel/ASIO4ALL/Focusrite/iConnectivity Reply with quoteBack to top

I have extremely frustrating problem. While setting up configuration on new laptop, Ableton crashes (goes off) anytime i'm choosing ASIO4ALL. Sometimes, when i connect one of 2 interfaces and then the second one, anything is fine beside the high CPU usage/latency. Is there any alternative for connecting both interfaces on Windows 10? I have never experienced similiar issues on my older laptop with Windows 7, with the same gear FOcusrite + iConnectivity. The use of second interface (iConnectivity) it's a must for processing signal in iPad. If there's anyone who have struggled with the same issue, or someone who have any idea how to set it up, let me know please.

Specs:

Ableton 9 the latest version on Windows 10
Intel Core i7-8750H (Intel HM370)
Sound Blaster™ Cinema 3
Focusrite 6i6 (1 generation)
iConnectivity MIDI2+
ASIO4ALL (the latest ver.)

DOn't tell me MAC is the only solution hhm

Thank You for taking the time to help me out!

MERRY CHRISTMAS / HAPPY HOLIDAYS nd HAPPY NEW YEAR!

k.

OfflineView user's profileSend private message    
klockwerk
Cool Member




Age: 64
Joined: 20 Nov 2010
Posts: 108


usa.gif

PostPosted: Mon Dec 24, 2018 2:43 am    (No subject) Reply with quoteBack to top

Why are you loading ASIO4ALL?
_________________
klockwerk aka Jack Deckard

OfflineView user's profileSend private message    
aciddog
New Member





Joined: 23 Dec 2018
Posts: 2


blank.gif

PostPosted: Mon Dec 24, 2018 5:26 am    (No subject) Reply with quoteBack to top

because ASIO4ALL letting me use 2 interfaces at the same time. Focurstie sending/receive audio signal from mixer, iConnectivity from an iPad. after testing out different configurations switching between Focusrite /iCM comes out the iConnectivity is bothering Ableton under ASIO4ALL. the moment i connect iCM in open project the CPU usage jumps to 25% or sometimes Ableton goes off.
OfflineView user's profileSend private message    
Display posts from previous:      
Post new topicReply to topic


 Jump to:   



Show permissions


© 2007-2019 EMPortal.info
Original logo design by Kimmo Heikkilä

CrackerTracker © 2004 - 2019 CBACK.de
Powered by Orion based on phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
FI Theme Converted by U.K. Forumimages
All times are GMT + 2 Hours